Založ si blog

Hľadanie pravdy je šancou nájsť mier

Zatiaľ len sporadicky, a to takmer výlučne na stránkach alternatívnych médií, sa dá prečítať úvaha o tom, ako sa mainstreamové spravodajstvo o dôležitých politických záležitostiach často dostáva až do účelovej propagandy.

Nemecký politický veterán Oskar Lafontaine aplikuje orwellovskú myšlienku o častých snahách politikov a médií presviedčať verejnosť o tom, že masívne forsirovaná lož môže vstúpiť do histórie a stať sa pravdou.

V súvislosti s konfliktom na Ukrajine sa zmieňuje, že overiteľné fakty ukazujú, že tvrdenia o nevyprovokovanej ruskej útočnej vojne predstavujú nehanebnú lož. Pokiaľ sa budú toho USA a ich európski spojenci držať, nebude mier, pretože všetky tieto lži odporujú spravodlivému zváženiu ruských bezpečnostných záujmov.

Nevyhnutným predpokladom na začatie hľadania mierového riešenia toho nezmyselného konfliktu na Ukrajine je aj z môjho pohľadu otvorenie diskusie o objektívnych príčinách jeho vzniku.

Viac detailov o tom, ako je potrebné pokračovať v hľadaní pravdy, odhaľovaní lží a vojnovej propagandy, aby sme zvýšili šancu priblížiť sa k mieru nájde čitateľ na https://vasevec.parlamentnilisty.cz/clanky/pouze-pokud-budeme-pokracovat-v-hledani-pravdy-mame-sanci-nalezt-mir.

Ódor sa vyžaloval pre The Guardian

02.05.2024

Predvolebné slogany slovenskej opozície pred eurovoľbami obsahujú v britskom denníku (https://www.theguardian.com/world/2024/may/02/slovakia-opposition-hopes-european-vote-will-put-brakes-on-populist-pm-robert-fico) pseudoobavy, že Slovensko kráča cestou preč od právneho štátu, že útočí na „slobodné“ média a mimovládne organizácie, ale aj že zaujíma priateľskejší [...]

Nie ideál, ale žiadna katastrofa

16.04.2024

Aprílová aukcia dlhopisov slovenskej vlády dopadla relatívne úspešne. Od medzinárodných investorov si požičala celkom 681,5 miliónov eur. Pritom celkový dopyt investorov bol ešte o viac ako 500 miliónov eur vyšší. Značný záujem o slovenské dlhopisy je spôsobený aj jedným z najvyšších výnosov v eurozóne. Výnos na slovenskom vládnom dlhopise s desaťročnou [...]

Nechali sa tajné služby zneužiť eurohujermi?

06.04.2024

Značne nekompetentná ekonomická aj bezpečnostná politika predstaviteľov EÚ vyústila až do obáv o výsledky letných volieb do Európskeho parlamentu. Vysokí predstavitelia EÚ, niektorých štátov a média zašli v panike až tak ďaleko, že pustili do éteru obvinenie Ruska zo šírenia dezinformácií a platenia politikov v Európe s cieľom ovplyvniť výsledky týchto volieb. [...]

Joe Biden, prezidentské voľby

Izraelská ofenzíva v Gaze nie je genocídou, uviedol Biden. Republikáni zvažujú sankcie voči ICC

21.05.2024 06:46, aktualizované: 07:38

ICC požiadal o vydanie zatykačov na Benjamina Netanjahua a vodcov Hamasu.

vojna na Ukrajine, MI-8, Charkov

ONLINE: USA ďalších vojenských inštruktorov Kyjevu nepošlú, Ukrajina opäť udrela Rusom na sklady paliva

21.05.2024 06:00, aktualizované: 07:53

Spojené štáty mali až do začiatku ruskej invázie vo februári 2022 na Ukrajine až 150 vojenských inštruktorov.

France Prison Break

Macron vzdá hold zabitým strážcom, podarí sa dolapiť najhľadanejšieho Francúza?

21.05.2024 06:00

Vo Francúzsku nasadili až 350 kriminalistov do pátrania po recidivistovi, ktorého pri krvavej prestrelke vyslobodila skupina maskovaných mužov.

radičová, ódor, heger

Bývalí premiéri pre Pravdu: Strelec pred domom, žiletka, nábojnica i vyhrážky smrťou. Agresivitu treba odstrániť

21.05.2024 06:00

Kým doteraz to ostalo len pri vyhrážkach či nábojniciach v obálke, stredajší atentát zmení Slovensko navždy.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 45
Celková čítanosť: 112953x
Priemerná čítanosť článkov: 2510x

Autor blogu

Kategórie