Založ si blog

Amikom akosi nejde karta

V súvislosti s teroristickým útokom na koncertné centrum na okraji Moskvy sa vynárajú voči USA podľa niektorých analytikov určité priťažujúce okolnosti, ako napr.:
• Podivne obecné americké varovanie pred teroristickými útokmi v Rusku.
• Bleskové dementi predstaviteľov Spojených štátov, že Ukrajina v tom teroristickom útoku nemá prsty a za útočníkov označili radikálov z IS.
• Zdá sa, akoby tu akciu mali pod palcom Amici sami a Ukrajincov do nej nezapojili.
• Ruskí moslimovia, žijúci vo vnútrozemí, s ruským režimom žiadne veľké problémy nemajú. Skôr naopak, konzervatívne smerovanie ruskej spoločnosti im vyhovuje viac než liberalistický Západ.
• Islamisti zvyčajne nepáchajú teroristické útoky počas moslimského posvätného mesiaca ramadán.
• Islamský štát aj Ukrajina majú zrejme rovnakého sponzora – Spojené štáty.
• Zverstvo pri Moskve môže byť len ohnivkom v celej sérii pokusov tých, ktorí od roku 2014 bojujú proti Rusku prostredníctvom neonacistického kyjevského režimu.

Propaganda musí mať aj reálny základ, ale tá americká ho v poslednom období evidentne nemá. Američania strácajú iniciatívu na viacerých frontoch a čoraz viac sa zamotávajú do vlastných klamstiev.

Z ekonomického experta je už len politický tajtrlík

26.07.2024

Prerušenie dodávok ropy ruskej spoločnosti Lukoil na Slovensko komentovali na tlačovej konferencii PS významní energetickí „experti“ Martin Hojsík a Tomáš Valášek. Ich vystúpenie sa nieslo v duchu hlúpych dávnejších čaputovsko-hegerovských vyziev na odstrihnutie sa od ruských energetických zdrojov. Na to, že sú títo ideologickí tlčhubovia pri kritike zastavenia [...]

Podivní progresivisticko-extremistickí aktivisti Bilčík a Wiezik

09.07.2024

V rozprave Európskeho parlamentu v polovici mája 2024 o rozklade právneho štátu, RTVS a slobode médií na Slovensku (https://www.youtube.com/watch?v=bM_IXOB0FsU) sa predviedli hlavne progresivisticko extremistickí páni Bilčík a Wiezik, ktorí vyplakávali, ako je na Slovensku ohrozovaná spravodlivosť. Wiezik hlúpo a účelovo zavádzal, že kroky vlády R. Fica rozvracajú právny [...]

Pod lampou najväčšia tma?

31.05.2024

Nikto nestelesňuje elitársku povahu EÚ lepšie ako úradujúca predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová. Jej rozhodnutie z apríla 2021, že sama podpíše dohodu v hodnote 35 miliárd eur na nákup 1,8 miliardy dávok vakcíny BioNTech/Pfizer, je názorným príkladom svojvôle a nedostatku zodpovednosti vysokého politika aj celého systému Európskej únie. Podľa jednej [...]

Biden

Biden plánuje justičné zmeny a obmedzenie prezidentskej imunity

27.07.2024 09:35

Americký prezident predstaví verejnosti svoje reformné plány týkajúce sa Najvyššieho súdu.

Trump atentát

FBI potvrdila, že Trumpa zasiahla do ucha guľka atentátnika alebo jej fragment

27.07.2024 08:58

Federálny úrad pre vyšetrovanie ukončil dohady a konšpiračné teórie ohľadne príčiny Trumpovho zranenia.

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.

vojna na Ukrajine, Grad

ONLINE: Šéf estónskej rozviedky: Putin má zdroje na vojnu aj v roku 2025, ale tiež ťažké straty

27.07.2024 07:10, aktualizované: 07:56

Ukrajine sa podarilo odvrátiť veľký ruský útok v Doneckej oblasti - Rusko napreduje, ale s veľkými stratami, uviedol šéf estónskej rozviedky Ants Kiviselg.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 48
Celková čítanosť: 123635x
Priemerná čítanosť článkov: 2576x

Autor blogu

Kategórie