Založ si blog

Pretlak politických obmedzencov v Európe je stále vysoký

Britský denník The Telegraph napísal, že Emmanuel Macron od začiatku ukrajinského konfliktu navrhoval Moskvu „neponižovať“ a udržiavať s ňou diplomatické styky. Teraz sa však vyhráža vyslaním vojakov na Ukrajinu, čím podnecuje eskaláciu konfliktu.

Lotyšský prezident Edgars Rinkevičs nechcel zaostať za poslednými militantnými úvahami úbožiaka Emmanuela Macrona a ako zmyslov zbavený vypustil do éteru výzvu, že Rusko musí byť zničené!

Na tieto nedomyslené, až hlúpe vyjadrenia a postoje zareagoval na platvorme X Elbridge Colby, jeden zo spolutvorcov národnej obrannej stratégie USA z roku 2018. Varuje, že Rusko a Čína majú potenciál na to, aby sa pokúsili zničiť Západ, a preto vôbec nie je dobré tieto krajiny dráždiť vyššie uvedenými vyhláseniami.

Ďalej uvádza, že tento druh rétoriky je hlboko znepokojujúci. Či sa nám to páči alebo nie, Rusko a Čína majú aj teraz silu na to, aby nás vyhladili. Preto každý konflikt s nimi musí byť obmedzený do takej miery, aby bol „rozumný“. Znamená to, že musia vidieť prijateľné východisko, aby obmedzili, resp. ukončili vojnu. V opačnom prípade je v stávke smrť miliónov ľudí.

Vyhlásenie viacerých západných politikov, že jadrové Rusko musí byť zničené, nie je ani morálne, ani múdre. Zdá sa, že súčasná vládnuca garnitúra na Západe nie je múdra, chýba jej triezve uvažovanie a zmysel pre zodpovednosť, na aké sme boli zvyknutí pri generácii povojnových vodcov. A to je veľmi znepokojujúce.

Ja mám obavu, že podobné hlúpe vyhlásenia súčasných európskych politických lúzrov „zatrasú“ Európou v tom zmysle, že sa medzi obyvateľstvom ešte viac prehĺbi „postupná erózia podpory pre Ukrajinu“.

Nie ideál, ale žiadna katastrofa

16.04.2024

Aprílová aukcia dlhopisov slovenskej vlády dopadla relatívne úspešne. Od medzinárodných investorov si požičala celkom 681,5 miliónov eur. Pritom celkový dopyt investorov bol ešte o viac ako 500 miliónov eur vyšší. Značný záujem o slovenské dlhopisy je spôsobený aj jedným z najvyšších výnosov v eurozóne. Výnos na slovenskom vládnom dlhopise s desaťročnou [...]

Nechali sa tajné služby zneužiť eurohujermi?

06.04.2024

Značne nekompetentná ekonomická aj bezpečnostná politika predstaviteľov EÚ vyústila až do obáv o výsledky letných volieb do Európskeho parlamentu. Vysokí predstavitelia EÚ, niektorých štátov a média zašli v panike až tak ďaleko, že pustili do éteru obvinenie Ruska zo šírenia dezinformácií a platenia politikov v Európe s cieľom ovplyvniť výsledky týchto volieb. [...]

Hľadanie pravdy je šancou nájsť mier

04.04.2024

Zatiaľ len sporadicky, a to takmer výlučne na stránkach alternatívnych médií, sa dá prečítať úvaha o tom, ako sa mainstreamové spravodajstvo o dôležitých politických záležitostiach často dostáva až do účelovej propagandy. Nemecký politický veterán Oskar Lafontaine aplikuje orwellovskú myšlienku o častých snahách politikov a médií presviedčať verejnosť o tom, [...]

vojna na Ukrajine, Olaf Scholz, dron

ONLINE: ISW: Zmraziť front? To je predčasné, víťazstvo Ukrajiny netreba odpisovať

27.04.2024 06:30

Debaty o nutnosti zmraziť frontovú líniu sú predčasné, tvrdí americký Inštitút pre štúdium vojny.

koľajnice, zmena

V Nemecku horel vlak, dvaja cestujúci sú zranení

27.04.2024 06:08

Dvaja ľudia utrpeli zranenia po tom, čo regionálny vlak v južnom Nemecku zastavil použitím rýchlobrzdy a následne začal horieť.

Russia Putin

Prepych a pád Putinovho generála. Aký luxus si užíval a ohrozí jeho škandál ministra obrany?

27.04.2024 06:00

Timur Ivanov protekčne prideľoval zákazky podnikateľovi, ktorý mu na revanš bezplatne postavil vilu a zadarmo obnovil nehnuteľnosť z 19. storočia.

Ondrej Lunter, župan, Michal Urda, primár, Martin Caudt

„Pľúciarov“ je zúfalo málo: Pacienti čakajú mesiace a čoraz viac ich zostáva úplne bez lekára

27.04.2024 06:00

Podľa posledných údajov NCZI na Slovensku 163 pneumologických a ftizeologických ambulancií, teda 303 lekárov a sestier, vybavilo za rok 763 709 návštev pacientov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 44
Celková čítanosť: 109525x
Priemerná čítanosť článkov: 2489x

Autor blogu

Kategórie