Založ si blog

Pretlak politických obmedzencov v Európe je stále vysoký

Britský denník The Telegraph napísal, že Emmanuel Macron od začiatku ukrajinského konfliktu navrhoval Moskvu „neponižovať“ a udržiavať s ňou diplomatické styky. Teraz sa však vyhráža vyslaním vojakov na Ukrajinu, čím podnecuje eskaláciu konfliktu.

Lotyšský prezident Edgars Rinkevičs nechcel zaostať za poslednými militantnými úvahami úbožiaka Emmanuela Macrona a ako zmyslov zbavený vypustil do éteru výzvu, že Rusko musí byť zničené!

Na tieto nedomyslené, až hlúpe vyjadrenia a postoje zareagoval na platvorme X Elbridge Colby, jeden zo spolutvorcov národnej obrannej stratégie USA z roku 2018. Varuje, že Rusko a Čína majú potenciál na to, aby sa pokúsili zničiť Západ, a preto vôbec nie je dobré tieto krajiny dráždiť vyššie uvedenými vyhláseniami.

Ďalej uvádza, že tento druh rétoriky je hlboko znepokojujúci. Či sa nám to páči alebo nie, Rusko a Čína majú aj teraz silu na to, aby nás vyhladili. Preto každý konflikt s nimi musí byť obmedzený do takej miery, aby bol „rozumný“. Znamená to, že musia vidieť prijateľné východisko, aby obmedzili, resp. ukončili vojnu. V opačnom prípade je v stávke smrť miliónov ľudí.

Vyhlásenie viacerých západných politikov, že jadrové Rusko musí byť zničené, nie je ani morálne, ani múdre. Zdá sa, že súčasná vládnuca garnitúra na Západe nie je múdra, chýba jej triezve uvažovanie a zmysel pre zodpovednosť, na aké sme boli zvyknutí pri generácii povojnových vodcov. A to je veľmi znepokojujúce.

Ja mám obavu, že podobné hlúpe vyhlásenia súčasných európskych politických lúzrov „zatrasú“ Európou v tom zmysle, že sa medzi obyvateľstvom ešte viac prehĺbi „postupná erózia podpory pre Ukrajinu“.

Z ekonomického experta je už len politický tajtrlík

26.07.2024

Prerušenie dodávok ropy ruskej spoločnosti Lukoil na Slovensko komentovali na tlačovej konferencii PS významní energetickí „experti“ Martin Hojsík a Tomáš Valášek. Ich vystúpenie sa nieslo v duchu hlúpych dávnejších čaputovsko-hegerovských vyziev na odstrihnutie sa od ruských energetických zdrojov. Na to, že sú títo ideologickí tlčhubovia pri kritike zastavenia [...]

Podivní progresivisticko-extremistickí aktivisti Bilčík a Wiezik

09.07.2024

V rozprave Európskeho parlamentu v polovici mája 2024 o rozklade právneho štátu, RTVS a slobode médií na Slovensku (https://www.youtube.com/watch?v=bM_IXOB0FsU) sa predviedli hlavne progresivisticko extremistickí páni Bilčík a Wiezik, ktorí vyplakávali, ako je na Slovensku ohrozovaná spravodlivosť. Wiezik hlúpo a účelovo zavádzal, že kroky vlády R. Fica rozvracajú právny [...]

Pod lampou najväčšia tma?

31.05.2024

Nikto nestelesňuje elitársku povahu EÚ lepšie ako úradujúca predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová. Jej rozhodnutie z apríla 2021, že sama podpíše dohodu v hodnote 35 miliárd eur na nákup 1,8 miliardy dávok vakcíny BioNTech/Pfizer, je názorným príkladom svojvôle a nedostatku zodpovednosti vysokého politika aj celého systému Európskej únie. Podľa jednej [...]

Peter Gregor, ta3

Podplukovník Gregor: Kto lietal na migoch, si do F-16 nesadne. Výcvik sme postavili na nových a mladých ľuďoch

27.07.2024 10:00

Na F-16 sa lieta úžasne. Vieme s nimi robiť veci, ktoré sme doteraz nemohli so žiadnym iným strojom, povedal pre ta3 veliteľ letky F-16 Peter Gregor.

Biden

Biden plánuje justičné zmeny a obmedzenie prezidentskej imunity

27.07.2024 09:35

Americký prezident predstaví verejnosti svoje reformné plány týkajúce sa Najvyššieho súdu.

Trump atentát

FBI potvrdila, že Trumpa zasiahla do ucha guľka atentátnika alebo jej fragment

27.07.2024 08:58

Federálny úrad pre vyšetrovanie ukončil dohady a konšpiračné teórie ohľadne príčiny Trumpovho zranenia.

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 48
Celková čítanosť: 123674x
Priemerná čítanosť článkov: 2577x

Autor blogu

Kategórie