Založ si blog

Nechali sa tajné služby zneužiť eurohujermi?

Značne nekompetentná ekonomická aj bezpečnostná politika predstaviteľov EÚ vyústila až do obáv o výsledky letných volieb do Európskeho parlamentu. Vysokí predstavitelia EÚ, niektorých štátov a média zašli v panike až tak ďaleko, že pustili do éteru obvinenie Ruska zo šírenia dezinformácií a platenia politikov v Európe s cieľom ovplyvniť výsledky týchto volieb.

Korunu tejto panike nasadili tajné služby niektorých európskych štátov, ktoré za záhadných okolnosti a bez rukolapnejších dôkazov „rozkryli proruské siete“. Výsledkom tejto bombasticky propagovanej akcie je pridanie dvoch fyzických osôb a jednej právnickej osoby na sankčný zoznam a zaistenie ich majetku. Celú túto frašku nemožno chápať inač, ako aktívne zapojenie sa tajných služieb niektorých štátov do predvolebného boja do Európskeho parlamentu.

Je nepochopiteľné, že po tak významnej „nepriateľskej“ akcii voči šíreniu ruského vplyvu a podkopávaniu bezpečnosti v celej Európe neboli verejnosti kontrarozviedkami poskytnuté takmer žiadne jednoznačné dôkazy a nikto nebol zatknutý za prijímanie úplatkov. Zaujímavé tiež je, že akcia bola namierená na médium a politikov, ktorí kritizujú EÚ za jej mnohé nekompetentné kroky a zastavajú skôr konzervatívne postoje. Zablokovaný web Voice of Europe bol doteraz skôr neznámy, až nevýznamný.

Celý ten humbuk zapadá do stratégie „mozgov“ EÚ pri zavádzaní a implementácii nových pravidiel upravujúcich pôsobenie médií, digitálnych služieb, umelej inteligencie a politickej reklamy krátko pred voľbami do Európskeho parlamentu. Vraj ich hlavným cieľom je „chrániť“ základné práva európskych občanov.

Aspoň trochu uvažujúci človek si urobí z toho neprimeraného aktivizmu eurohujerov vlastný názor. Úplne cez čiaru je však nie celkom profesionálne konanie tajných služieb a možno aj ich zneužitie v celej tejto akcii.

Nie ideál, ale žiadna katastrofa

16.04.2024

Aprílová aukcia dlhopisov slovenskej vlády dopadla relatívne úspešne. Od medzinárodných investorov si požičala celkom 681,5 miliónov eur. Pritom celkový dopyt investorov bol ešte o viac ako 500 miliónov eur vyšší. Značný záujem o slovenské dlhopisy je spôsobený aj jedným z najvyšších výnosov v eurozóne. Výnos na slovenskom vládnom dlhopise s desaťročnou [...]

Hľadanie pravdy je šancou nájsť mier

04.04.2024

Zatiaľ len sporadicky, a to takmer výlučne na stránkach alternatívnych médií, sa dá prečítať úvaha o tom, ako sa mainstreamové spravodajstvo o dôležitých politických záležitostiach často dostáva až do účelovej propagandy. Nemecký politický veterán Oskar Lafontaine aplikuje orwellovskú myšlienku o častých snahách politikov a médií presviedčať verejnosť o tom, [...]

Amikom akosi nejde karta

26.03.2024

V súvislosti s teroristickým útokom na koncertné centrum na okraji Moskvy sa vynárajú voči USA podľa niektorých analytikov určité priťažujúce okolnosti, ako napr.: • Podivne obecné americké varovanie pred teroristickými útokmi v Rusku. • Bleskové dementi predstaviteľov Spojených štátov, že Ukrajina v tom teroristickom útoku nemá prsty a za útočníkov označili [...]

Deutsche Welle

Bielorusko označilo Deutsche Welle za extrémistický a dalo mu stopku, pracovníkom hrozí väzenie

29.04.2024 22:23

Bieloruský režim sa bojí nezávislých médií a robí všetko pre to, aby ľuďom zamedzil prístup k slobodným informáciám, reagoval šéf DW.

Španielsko Sánchez zotrvanie vyšetrovanie manželka

Premiér Sánchez demisiu nepodal: Kampaň očierňovania sa neskončí

29.04.2024 21:47

Španielsky premiér dodal, že on a jeho manželka Begona Gómezová to zvládnu.

SR Bratislava CHZJD skládka Vrakuňa monitoring BAX

Exminister kritizuje zastavenie sanácie skládky vo Vrakuni, Taraba avizuje riešenie

29.04.2024 21:17

Do podzemných vôd unikajú najmä pesticídy a herbicídy. Spustenie sanačných prác sa očakávalo v roku 2018.

teplomer, horúčavy, pes

Pred týždňom sneh a mráz. Leto dorazilo aj na sever Slovenska

29.04.2024 20:17

Ešte v nedeľu letnú teplotu zaznamenali len v Mužli neďaleko Štúrova.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 44
Celková čítanosť: 109706x
Priemerná čítanosť článkov: 2493x

Autor blogu

Kategórie