Založ si blog

Čo vy na to pán (vraj) premiér?

Toho chudáka, vraj premiéra Hegera, mi začína byť aj tak trochu ľúto. Jeho doterajšia pozícia tlmiča roztržiek v koalícii a nebotičné, nič neriešiace bezobsažné tliachačky dospeli do štádia, keď už aj pani prezidentka, značne súcitiaca s touto výrazne neschopnou suitou, musela pritvrdiť. Jej výzva prevziať plnú zodpovednosť a vložiť sa do riešenia problémov, ktoré sú príčinou nášho slabého výsledku v boji s pandémiou a chaosu pri prijímaní reforiem je na prvý pohľad priateľské povzbudenie premiéra k ráznejším krokom. V preklade do slovenčiny je to ale poriadne zaucho ustráchanému Hegerovi.  Ako s tým dokáže fungovať ukážu najbližšie týždne.

Už aj zo strany spriaznených médií mu bolo pošepnuté, že by sa mal výraznejšie zasadiť za zavedenie povinného očkovania a odvolať ministra financií. Treba objektívne priznať, že povinné očkovanie vybraných vekových skupín pripustil už pred niekoľkými týždňami a diskutuje túto problematiku nielen s lekármi, ale aj s právnikmi. Požijeme, uvidíme, či nebudeme opäť  konfrontovaní s bezbrehým vajataním premiéra  bez jasnej a účinnej koncovky.

Na naplnenie toho druhého odporúčania si však pán Heger netrúfne, lebo jeho poslaním je predsa tlmiť vášne a nie stúpiť na otlak dokonca svojmu hlavnému predstavenému. Som presvedčený, že úprimnou snahou pána Hegera je pomoc a nie škodenie Slovensku. Jeho osobná výbava a ťažkopádna koalícia však Slovensku veľmi neprospieva, čo signalizujú aj údaje z reprezentatívneho prieskumu z polovice novembra 2021. Podľa neho vláde v súčasnosti dôveruje len necelá štvrtina  populácie. Nie je to vôbec príjemné zistenie pre pána Hegera.

Byť na mieste premiéra, asi by som dosť tuho uvažoval o porúčaní sa z postu predsedu vlády. Takto by asi najviac pomohol Slovensku. Tým vôbec nechcem naznačiť, že mám záujem o návrat pred február 2020. Mám pocit, že dozrel čas na úvahy o vytvorení vlády odborníkov, ktorá by mohla viac zomknúť spoločnosť v boji s pandémiou a mala by obmedziť insitné prvky z manažovania niektorých ministerstiev.

Nerobím si veľké ilúzie, ale moje výzvy spred vyše roka (https://mikic.blog.pravda.sk/2020/10/15/vyzva-premierovi/, https://mikic.blog.pravda.sk/2020/11/18/okrem-premiera-by-sa-mal-laskavo-porucat-aj-minister-zdravotnictva/ )sa, chvalabohu, naplnili.

Nie ideál, ale žiadna katastrofa

16.04.2024

Aprílová aukcia dlhopisov slovenskej vlády dopadla relatívne úspešne. Od medzinárodných investorov si požičala celkom 681,5 miliónov eur. Pritom celkový dopyt investorov bol ešte o viac ako 500 miliónov eur vyšší. Značný záujem o slovenské dlhopisy je spôsobený aj jedným z najvyšších výnosov v eurozóne. Výnos na slovenskom vládnom dlhopise s desaťročnou [...]

Nechali sa tajné služby zneužiť eurohujermi?

06.04.2024

Značne nekompetentná ekonomická aj bezpečnostná politika predstaviteľov EÚ vyústila až do obáv o výsledky letných volieb do Európskeho parlamentu. Vysokí predstavitelia EÚ, niektorých štátov a média zašli v panike až tak ďaleko, že pustili do éteru obvinenie Ruska zo šírenia dezinformácií a platenia politikov v Európe s cieľom ovplyvniť výsledky týchto volieb. [...]

Hľadanie pravdy je šancou nájsť mier

04.04.2024

Zatiaľ len sporadicky, a to takmer výlučne na stránkach alternatívnych médií, sa dá prečítať úvaha o tom, ako sa mainstreamové spravodajstvo o dôležitých politických záležitostiach často dostáva až do účelovej propagandy. Nemecký politický veterán Oskar Lafontaine aplikuje orwellovskú myšlienku o častých snahách politikov a médií presviedčať verejnosť o tom, [...]

Medveď

Vlani 14, tento rok už 10. Stretnutie s medveďom môže mať fatálne následky. Ale čo stretnutie s diviakom?

20.04.2024 15:49

Medveď reaguje útokom alebo agresívnym prístupom častejšie voči ľuďom, ktorí sú pri stretnutiach aktívni.

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Ctite si zmluvu, odkázal Dankovi Raši: Problémom je, že sa vidí ako nástupca Pellegriniho. Majerský počul hlasy o konci Dolinkovej

20.04.2024 13:07, aktualizované: 15:06

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 44
Celková čítanosť: 109089x
Priemerná čítanosť článkov: 2479x

Autor blogu

Kategórie