Založ si blog

Výzva premiérovi

Vážený pán premiér,

nikdy som nebol ani len Vašim sympatizantom, ale po posledných parlamentných voľbách som obrazne zložil klobúk dole za to, že sa Vám, viac-menej zhodou rôznych okolností, podarilo zastaviť smeracké bašovanie na Slovensku.  Správanie sa vládnej moci, ale aj pofidérne fungovanie dôležitých štátnych inštitúcií  už boli v posledných rokov za mierou tolerovania u väčšiny občanov Slovenska. Skoncovanie s povýšenectvom, nemorálnosťou  mocných bolo satisfakciou, trúfam si povedať pre väčšinu Slovákov a za to si skutočne aj Vy zaslúžite pochvalu. Myslím si, že februárový výsledok bol aj neprekonateľný vrchol Vášho politického pôsobenia.

Hneď po tej pochvale však musím povedať, že volebné víťazstvo Vášho hnutia  v posledných parlamentných voľbách som kdesi vo vnútri od samého začiatku pociťoval skôr ako pyrrhovo víťazstvo pre Slovensko. Dôvodom mojich obáv ste boli v prvom rade Vy ako rozporuplná osoba, ale aj otázny potenciál povolebného zoskupenia Vašich obyčajných ľudí.

S Vašou osobou sa mi dlhodobo stotožňuje taký vychcálek, ktorý si vedel vždy veci pekne optimalizovať vo svoj prospech aj vďaka deravým kontrolným mechanizmom bývalých vládnych garnitúr. Tie Vaše rečičky o najväčšom platcovi daní som vždy bral s rezervou, lebo Vy ste toho zvykli vždy dosť natliachať, ale nikdy to nebolo ničím vierohodným doložené.

S reálnym vládnutím sa začalo postupne čoraz zreteľnejšie ukazovať Vaše skutočné ja. Postupne odhaľované Vaše prúseriky a prúsery (nechce sa mi ich opäť vymenovávať) Vás dostavajú do čoraz zložitejšej situácie. Potrebovali by ste už aj ťahák na Vaše permanentné klamstva, do ktorých sa nepríjemne zamotávate. Ukazuje sa, že Vy nie ste len obyčajný človek, Vy ste až taký jednoduchý človiečik. Určite už aj Vy ste sa pristihli pri uvažovaní, že svojim odborným potenciálom, ale hlavne svojou prostoduchosťou sa na manažovanie vedenia krajiny vôbec, ale vôbec nehodíte. Je načase sa pozrieť do reálneho zrkadla.

Viem, že posledné vety Vám nepadnú dobre, ale v záujme toho, aby sa veci posúvali žiaducim smerom, aby sme zahnali obavy z návratu osôb aj praktík nedávnej minulosti, skúste pomôcť Slovensku tým, že do pozícii vládneho manažéra posuniete schopného človeka, ktorý dokáže viac stmeliť  vcelku snaživý ministerský ansambel, ale hlavne nebude rozdeľovať, ale zjednocovať a bude tiež pôsobiť upokojujúco na spoločnosť. Verte, že ste v tomto smere nahraditeľný a ak by ste mali záujem, tak by som Vám aj posunul môj typ. Viacero veci je na niekoľkých ministerstvách sľubne naštartovaných, skúste sa preto držať toho Vášho povestného: Nepokazme si to.

Nie ideál, ale žiadna katastrofa

16.04.2024

Aprílová aukcia dlhopisov slovenskej vlády dopadla relatívne úspešne. Od medzinárodných investorov si požičala celkom 681,5 miliónov eur. Pritom celkový dopyt investorov bol ešte o viac ako 500 miliónov eur vyšší. Značný záujem o slovenské dlhopisy je spôsobený aj jedným z najvyšších výnosov v eurozóne. Výnos na slovenskom vládnom dlhopise s desaťročnou [...]

Nechali sa tajné služby zneužiť eurohujermi?

06.04.2024

Značne nekompetentná ekonomická aj bezpečnostná politika predstaviteľov EÚ vyústila až do obáv o výsledky letných volieb do Európskeho parlamentu. Vysokí predstavitelia EÚ, niektorých štátov a média zašli v panike až tak ďaleko, že pustili do éteru obvinenie Ruska zo šírenia dezinformácií a platenia politikov v Európe s cieľom ovplyvniť výsledky týchto volieb. [...]

Hľadanie pravdy je šancou nájsť mier

04.04.2024

Zatiaľ len sporadicky, a to takmer výlučne na stránkach alternatívnych médií, sa dá prečítať úvaha o tom, ako sa mainstreamové spravodajstvo o dôležitých politických záležitostiach často dostáva až do účelovej propagandy. Nemecký politický veterán Oskar Lafontaine aplikuje orwellovskú myšlienku o častých snahách politikov a médií presviedčať verejnosť o tom, [...]

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 07:25

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 44
Celková čítanosť: 108933x
Priemerná čítanosť článkov: 2476x

Autor blogu

Kategórie