Založ si blog

Ako som prestal myslieť s hlavou štátu

Od 9.12.2021 je na FB profile pani Zuzany Čaputovej  pozvánka na sledovanie seriálu videí o sociálnych sieťach a kritickom myslení  s motívom “Mysli s hlavou štátu”.

To, že zostať triezvym na sociálnych sieťach si vyžaduje značnú mieru kritického myslenia, je svätá pravda. Výchove ku kritickému mysleniu je potrebné naozaj venovať zvýšenú pozornosť. Potiaľ sa so zámerom pani prezidentky jednoznačne stotožňujem. O úprimnosti daného zámeru som však silno zapochyboval na základe pomerne čerstvej vlastnej skúsenosti.

Srdcervúce vyhlásenie pani prezidentky o zlej epidemickej situácii v našej krajine, ktoré sa objavilo na jej FB profile 23.11.2021 o 12:16, som si dovolil pomerne kriticky okomentovať a to som si, zrejme, nemal dovoliť. Okolie pani prezidentky, ktoré s veľkou pravdepodobnosťou stojí aj za spusteným projektom, ma promptne zaradilo na čiernu listinu a obmedzilo možnosť komentovať príspevky na FB profile ZČ.

Môj večerný komentár v ten istý deň pod uvedeným vyhlásením pani prezidentky bol nasledovný:

Hosanaaaaaaa, pani prezidentka sa začína prebúdzať. Už 27.9.2021 som ministrovi zdravotníctva aj do Prezidentskej kancelárie poslal upozornenie na rapídne zhoršujúcu sa epidemickú situáciu na Slovensku v porovnaní so situáciou pred rokom aj s priloženým grafom. Podobne som lamentoval aj na konci októbra, ale okolie pani prezidentky sa zrejme chlácholilo tým, že vláda je s covidom v pohode. Zobudiť sa po dvoch mesiacoch a mudrovať, keď už je epidemická situácia mimoriadne kritická, to je sila. Už vtedy bolo potrebné obrátiť sa na odborníkov, ktorí by asi tiež potvrdili, že už vtedy bolo treba burcovať nielen verejnosť, ale hlavne vládu na účinnejší boj s koronavírom.

Nakoľko bol môj komentár nevhodný a naplnil predpoklady pre obmedzenie možnosti komentovať vybrané príspevky s označením:

„Zuzana Čaputová obmedzila, kto môže komentovať tento príspevok“ ,

nech posúdia čitatelia. Zdá sa, že okolie pani prezidentky je veľmi háklivé na akúkoľvek kritickú poznámku. Nie je náhodou pripravovaná propagácia kritického myslenia len akýmsi marketingom?

Prvé video avizovaného seriálu končí krásnou myšlienkou, že iný názor je dobrá vec a netreba sa mu vyhýbať. Preto moje kritické myslenie zostane aj naďalej nezávisle od myslenia nekritizovateľnej hlavy štátu a jej okolia.

Amikom akosi nejde karta

26.03.2024

V súvislosti s teroristickým útokom na koncertné centrum na okraji Moskvy sa vynárajú voči USA podľa niektorých analytikov určité priťažujúce okolnosti, ako napr.: • Podivne obecné americké varovanie pred teroristickými útokmi v Rusku. • Bleskové dementi predstaviteľov Spojených štátov, že Ukrajina v tom teroristickom útoku nemá prsty a za útočníkov označili [...]

Pretlak politických obmedzencov v Európe je stále vysoký

18.03.2024

Britský denník The Telegraph napísal, že Emmanuel Macron od začiatku ukrajinského konfliktu navrhoval Moskvu „neponižovať“ a udržiavať s ňou diplomatické styky. Teraz sa však vyhráža vyslaním vojakov na Ukrajinu, čím podnecuje eskaláciu konfliktu. Lotyšský prezident Edgars Rinkevičs nechcel zaostať za poslednými militantnými úvahami úbožiaka Emmanuela Macrona a ako [...]

Niektorým Američanom to už dochádza

15.02.2024

Prezident Biden a jeho tím sľúbili, že ukončia vojny Spojených štátov a medzinárodné záväzky krajiny nebudú protirečiť potrebám verejnosti. Dnes je táto vízia v troskách. Spojené štáty sú aktuálne ponorené tak do vojnového konfliktu na Ukrajine aj na Strednom východe. Medzitým sa vzťahy s Čínou a Ruskom tak výrazne zhoršili, že vzbudili reálne vyhliadky na prvý [...]

Rakva / Rakvy / Cintorín / Pohreb /

Nadúmrtnosť po troch rokoch klesla takmer na nulu, podpísali sa pod to dva hlavné faktory

28.03.2024 09:50

Počet zomretých vlani klesol v porovnaní s rokom 2022 vo všetkých krajoch Slovenska.

Štefan Harabin

Harabin vyzval ľudí, aby išli voliť. Svoj hlas dá Pellegrinimu

28.03.2024 09:00

Podľa Harabina sa Pellegrini prihlásil k častiam programu, ktorý presadzoval v prvom kole.

Vladimir Putin

Rusko nezaútočí na Pobaltie, Poľsko či Česko, je to úplný nezmysel, ide len o strašenie ľudí, tvrdí Putin

28.03.2024 08:00, aktualizované: 08:28

"Voči týmto štátom nemáme žiadne agresívne úmysly," povedal ruský prezident.

Joe Lieberman

Zomrel Joe Lieberman, bývalý demokratický senátor a kandidát na viceprezidenta

28.03.2024 07:42

Vo veku 82 rokov zomrel dlhoročný americký senátor a vplyvná, hoci kontroverzná osoba v rámci Demokratickej strany.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 41
Celková čítanosť: 104393x
Priemerná čítanosť článkov: 2546x

Autor blogu

Kategórie