Založ si blog

Ako som prestal myslieť s hlavou štátu

Od 9.12.2021 je na FB profile pani Zuzany Čaputovej  pozvánka na sledovanie seriálu videí o sociálnych sieťach a kritickom myslení  s motívom “Mysli s hlavou štátu”.

To, že zostať triezvym na sociálnych sieťach si vyžaduje značnú mieru kritického myslenia, je svätá pravda. Výchove ku kritickému mysleniu je potrebné naozaj venovať zvýšenú pozornosť. Potiaľ sa so zámerom pani prezidentky jednoznačne stotožňujem. O úprimnosti daného zámeru som však silno zapochyboval na základe pomerne čerstvej vlastnej skúsenosti.

Srdcervúce vyhlásenie pani prezidentky o zlej epidemickej situácii v našej krajine, ktoré sa objavilo na jej FB profile 23.11.2021 o 12:16, som si dovolil pomerne kriticky okomentovať a to som si, zrejme, nemal dovoliť. Okolie pani prezidentky, ktoré s veľkou pravdepodobnosťou stojí aj za spusteným projektom, ma promptne zaradilo na čiernu listinu a obmedzilo možnosť komentovať príspevky na FB profile ZČ.

Môj večerný komentár v ten istý deň pod uvedeným vyhlásením pani prezidentky bol nasledovný:

Hosanaaaaaaa, pani prezidentka sa začína prebúdzať. Už 27.9.2021 som ministrovi zdravotníctva aj do Prezidentskej kancelárie poslal upozornenie na rapídne zhoršujúcu sa epidemickú situáciu na Slovensku v porovnaní so situáciou pred rokom aj s priloženým grafom. Podobne som lamentoval aj na konci októbra, ale okolie pani prezidentky sa zrejme chlácholilo tým, že vláda je s covidom v pohode. Zobudiť sa po dvoch mesiacoch a mudrovať, keď už je epidemická situácia mimoriadne kritická, to je sila. Už vtedy bolo potrebné obrátiť sa na odborníkov, ktorí by asi tiež potvrdili, že už vtedy bolo treba burcovať nielen verejnosť, ale hlavne vládu na účinnejší boj s koronavírom.

Nakoľko bol môj komentár nevhodný a naplnil predpoklady pre obmedzenie možnosti komentovať vybrané príspevky s označením:

„Zuzana Čaputová obmedzila, kto môže komentovať tento príspevok“ ,

nech posúdia čitatelia. Zdá sa, že okolie pani prezidentky je veľmi háklivé na akúkoľvek kritickú poznámku. Nie je náhodou pripravovaná propagácia kritického myslenia len akýmsi marketingom?

Prvé video avizovaného seriálu končí krásnou myšlienkou, že iný názor je dobrá vec a netreba sa mu vyhýbať. Preto moje kritické myslenie zostane aj naďalej nezávisle od myslenia nekritizovateľnej hlavy štátu a jej okolia.

Nie ideál, ale žiadna katastrofa

16.04.2024

Aprílová aukcia dlhopisov slovenskej vlády dopadla relatívne úspešne. Od medzinárodných investorov si požičala celkom 681,5 miliónov eur. Pritom celkový dopyt investorov bol ešte o viac ako 500 miliónov eur vyšší. Značný záujem o slovenské dlhopisy je spôsobený aj jedným z najvyšších výnosov v eurozóne. Výnos na slovenskom vládnom dlhopise s desaťročnou [...]

Nechali sa tajné služby zneužiť eurohujermi?

06.04.2024

Značne nekompetentná ekonomická aj bezpečnostná politika predstaviteľov EÚ vyústila až do obáv o výsledky letných volieb do Európskeho parlamentu. Vysokí predstavitelia EÚ, niektorých štátov a média zašli v panike až tak ďaleko, že pustili do éteru obvinenie Ruska zo šírenia dezinformácií a platenia politikov v Európe s cieľom ovplyvniť výsledky týchto volieb. [...]

Hľadanie pravdy je šancou nájsť mier

04.04.2024

Zatiaľ len sporadicky, a to takmer výlučne na stránkach alternatívnych médií, sa dá prečítať úvaha o tom, ako sa mainstreamové spravodajstvo o dôležitých politických záležitostiach často dostáva až do účelovej propagandy. Nemecký politický veterán Oskar Lafontaine aplikuje orwellovskú myšlienku o častých snahách politikov a médií presviedčať verejnosť o tom, [...]

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Števulová: Koalícia chce zastrašiť mimovládky. Michelko: Chceme zvýšiť transparentnosť ich financovania

27.04.2024 14:07

Strana Progresívne Slovensko považuje návrh novely zákona o mimovládnych organizáciách predložený SNS za protizákonný a protiústavný.

Dmitrij Peskov

Peskov: Neexistujú žiadne predpoklady pre mierové rokovania Ruska a Ukrajiny

27.04.2024 13:29

Špeciálna vojenská operácia, ako Rusko označuje vojnu na Ukrajine, bude pokračovať, pre mierové rokovania nie sú podľa Moskvy žiadne predpoklady.

Alexej Navaľnyj

WSJ: Putin zrejme nenariadil zabiť Navaľného, konštatovali americké tajné služby

27.04.2024 12:42

Americké tajné služby podľa nemenovaných predstaviteľov dospeli k záveru, že Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného vo februári zabili.

Demmin

Keď matky topili svoje deti. Hromadné samovraždy v nacistickom Nemecku

27.04.2024 12:00

Nacistická propaganda a strach z Červenej armády v apríli 1945 spôsobili, že v mestečku Demmin spáchalo samovraždu najmenej 900 ľudí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 44
Celková čítanosť: 109544x
Priemerná čítanosť článkov: 2490x

Autor blogu

Kategórie