Založ si blog

O nesvojprávnej Európe

Rok po nezmyselnej vojne na Ukrajine stále počúvame, že Rusko nesmie vyhrať, ale na druhej strane majú už aj francúzsky prezident Emmanuel Macron a nemecký kancelár Olaf Scholz čoraz väčšie pochybnosti o schopnosti Ukrajincov aspoň dobyť späť celé územie obsadené Ruskom. Zdôverili sa s tým ukrajinskému prezidentovi Volodymyrovi Zelenskému na stretnutí začiatkom februára 2023 v Paríži a zároveň mu naznačili, že by mal začať uvažovať o mierových rozhovoroch s Moskvou a informovať o tom aj všemohúceho Joea. Volodymyra to asi nepotešilo, lebo doteraz úlohy pre európsku politickú „elitu“ rozdával on.

Volodymyr o jeho domácej úlohe asi nestihol informovať Joea počas jeho návštevy Kyjeva, preto sa následné stretnutia vrcholových predstaviteľov z členských krajín NATO vo Waršave niesli v tradičnom vojnovom duchu a bez povšimnutia zostal aj plán akéhosi mierového paktu s Ukrajinou z dielne britského premiéra Rishi Sunaka. Americkí predstavitelia ho zatiaľ odmietli komentovať.

Niektoré nesmelé aktivity nesvojprávnych európskych lídrov smerom ku hľadaniu možnosti ukončiť vojnový konflikt na Ukrajine však neboli zatiaľ vôbec prezentované na verejnosti, lebo na to je asi potrebný „súhlas“ vojvodcu Joea. Preto sa ich podujali spropagovať novinári z The Wall Street Journal (https://www.wsj.com/articles/natos-biggest-european-members-float-defense-pact-with-ukraine-38966950).

Z ekonomického experta je už len politický tajtrlík

26.07.2024

Prerušenie dodávok ropy ruskej spoločnosti Lukoil na Slovensko komentovali na tlačovej konferencii PS významní energetickí „experti“ Martin Hojsík a Tomáš Valášek. Ich vystúpenie sa nieslo v duchu hlúpych dávnejších čaputovsko-hegerovských vyziev na odstrihnutie sa od ruských energetických zdrojov. Na to, že sú títo ideologickí tlčhubovia pri kritike zastavenia [...]

Podivní progresivisticko-extremistickí aktivisti Bilčík a Wiezik

09.07.2024

V rozprave Európskeho parlamentu v polovici mája 2024 o rozklade právneho štátu, RTVS a slobode médií na Slovensku (https://www.youtube.com/watch?v=bM_IXOB0FsU) sa predviedli hlavne progresivisticko extremistickí páni Bilčík a Wiezik, ktorí vyplakávali, ako je na Slovensku ohrozovaná spravodlivosť. Wiezik hlúpo a účelovo zavádzal, že kroky vlády R. Fica rozvracajú právny [...]

Pod lampou najväčšia tma?

31.05.2024

Nikto nestelesňuje elitársku povahu EÚ lepšie ako úradujúca predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová. Jej rozhodnutie z apríla 2021, že sama podpíše dohodu v hodnote 35 miliárd eur na nákup 1,8 miliardy dávok vakcíny BioNTech/Pfizer, je názorným príkladom svojvôle a nedostatku zodpovednosti vysokého politika aj celého systému Európskej únie. Podľa jednej [...]

vojna na Ukrajine, Grad

ONLINE: Šéf estónskej rozviedky: Putin má zdroje na vojnu aj v roku 2025, ale tiež ťažké straty

27.07.2024 07:10, aktualizované: 07:56

Ukrajine sa podarilo odvrátiť veľký ruský útok v Doneckej oblasti - Rusko napreduje, ale s veľkými stratami, uviedol šéf estónskej rozviedky Ants Kiviselg.

krizovatka-d1-d4

Diaľnica D1 v smere z Trnavy do Bratislavy je do obeda uzavretá

27.07.2024 07:04

Diaľnica D1 v úseku od 27. do 12,5. kilometra v smere z Trnavy do Bratislavy je do 12.00 h úplne uzavretá.

Russia Military

Škandál v Rusku: Putinov hrdina sedí za mrežami. Generál zamieňal hovädzie mäso za bravčové a kuracie

27.07.2024 06:25

Vladimir Putin za logistickú operáciu v Sýrii vyznamenal Dmitrija Bulgakova, teraz tento generál spoznáva pobyt vo vyšetrovacej väzbe.

Credit Suisse, UBS

Švajčiarske mesto Vernier zakázalo bilbordy, Zürich a Bern ho chcú nasledovať

27.07.2024 06:12

Nenápadné švajčiarske mesto Vernier s 38 000 obyvateľmi sa stalo prvou švajčiarskou obcou, ktorá vo svojich uliciach zakázala komerčnú reklamu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 48
Celková čítanosť: 123561x
Priemerná čítanosť článkov: 2574x

Autor blogu

Kategórie