Založ si blog

O nesvojprávnej Európe

Rok po nezmyselnej vojne na Ukrajine stále počúvame, že Rusko nesmie vyhrať, ale na druhej strane majú už aj francúzsky prezident Emmanuel Macron a nemecký kancelár Olaf Scholz čoraz väčšie pochybnosti o schopnosti Ukrajincov aspoň dobyť späť celé územie obsadené Ruskom. Zdôverili sa s tým ukrajinskému prezidentovi Volodymyrovi Zelenskému na stretnutí začiatkom februára 2023 v Paríži a zároveň mu naznačili, že by mal začať uvažovať o mierových rozhovoroch s Moskvou a informovať o tom aj všemohúceho Joea. Volodymyra to asi nepotešilo, lebo doteraz úlohy pre európsku politickú „elitu“ rozdával on.

Volodymyr o jeho domácej úlohe asi nestihol informovať Joea počas jeho návštevy Kyjeva, preto sa následné stretnutia vrcholových predstaviteľov z členských krajín NATO vo Waršave niesli v tradičnom vojnovom duchu a bez povšimnutia zostal aj plán akéhosi mierového paktu s Ukrajinou z dielne britského premiéra Rishi Sunaka. Americkí predstavitelia ho zatiaľ odmietli komentovať.

Niektoré nesmelé aktivity nesvojprávnych európskych lídrov smerom ku hľadaniu možnosti ukončiť vojnový konflikt na Ukrajine však neboli zatiaľ vôbec prezentované na verejnosti, lebo na to je asi potrebný „súhlas“ vojvodcu Joea. Preto sa ich podujali spropagovať novinári z The Wall Street Journal (https://www.wsj.com/articles/natos-biggest-european-members-float-defense-pact-with-ukraine-38966950).

Nie ideál, ale žiadna katastrofa

16.04.2024

Aprílová aukcia dlhopisov slovenskej vlády dopadla relatívne úspešne. Od medzinárodných investorov si požičala celkom 681,5 miliónov eur. Pritom celkový dopyt investorov bol ešte o viac ako 500 miliónov eur vyšší. Značný záujem o slovenské dlhopisy je spôsobený aj jedným z najvyšších výnosov v eurozóne. Výnos na slovenskom vládnom dlhopise s desaťročnou [...]

Nechali sa tajné služby zneužiť eurohujermi?

06.04.2024

Značne nekompetentná ekonomická aj bezpečnostná politika predstaviteľov EÚ vyústila až do obáv o výsledky letných volieb do Európskeho parlamentu. Vysokí predstavitelia EÚ, niektorých štátov a média zašli v panike až tak ďaleko, že pustili do éteru obvinenie Ruska zo šírenia dezinformácií a platenia politikov v Európe s cieľom ovplyvniť výsledky týchto volieb. [...]

Hľadanie pravdy je šancou nájsť mier

04.04.2024

Zatiaľ len sporadicky, a to takmer výlučne na stránkach alternatívnych médií, sa dá prečítať úvaha o tom, ako sa mainstreamové spravodajstvo o dôležitých politických záležitostiach často dostáva až do účelovej propagandy. Nemecký politický veterán Oskar Lafontaine aplikuje orwellovskú myšlienku o častých snahách politikov a médií presviedčať verejnosť o tom, [...]

vojna na Ukrajiny, Černihiv

ONLINE: EÚ sa zhodla, že Ukrajine treba dodať viac systémov protivzdušnej obrany

18.04.2024 06:00

EÚ by mala Ukrajine urgentne poskytnúť protivzdušnú obranu a urýchliť a zintenzívniť vojenskú pomoc vrátane delostreleckých nábojov a rakiet.

Fiala

VIDEO: Fiala si myslí, že slovenské peniaze na muníciu pre Ukrajinu Česko asi nevyužije

18.04.2024 06:00

Slovenská vláda sa nepripojila k iniciatíve Prahy, keď sa kabinet Petra Fialu usiluje nakúpiť delostrelecké granáty pre Ukrajinu.

Fico, Danko, Pellegrini

Boj o post šéfa NR SR. Bude Ficova stratégia účinná? Smer vyhrá tak či tak, SNS tlačí a Hlas čaká test

18.04.2024 06:00

Od pôvodných personálnych požiadaviek nakoniec SNS upustila, no staré rany otvorila oficiálne neobsadená stolička predsedu parlamentu, ktorú Danko požaduje od vzniku koalície. A chce ju znova.

obria lavička, Muráň

Park s megasochami je v Muráni absolútnou novinkou. Nechýbajú v ňom ani živé zvieratá

18.04.2024 06:00

Tony vážiace nadrozmerné sochy obrov, velikánska lavička s parádnym výhľadom či živé lamy pripomínajúce plyšové hračky. Tieto atrakcie sa nachádzajú v areáli pri obci Muráň.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 44
Celková čítanosť: 108782x
Priemerná čítanosť článkov: 2472x

Autor blogu

Kategórie