Založ si blog

Kto mocný „udrel“ na TA3?

Myšlienka, že cesta k mieru na Ukrajine nevedie cez zbrane, ale cez diplomaciu je už neprijateľná ani pre súkromnú spravodajskú televíziu. Uvedená myšlienka zaznela v rozhovore s americkým ekonómom Jeffrey David Sachsom v relácii TA3 Tak takto v premiére 6.2.2023, lenže večernej reprízy sa už nedočkala. O dôvodoch novodobej cenzúry sa môžeme len domnievať, ale jedným z dôvodov môže byť aj ten, že zmienený pán patrí na ukrajinskú čiernu listinu mien ľudí, ktorí údajne podporujú proruskú propagandu.

V danom rozhovore zazneli aj ďalšie zaujímavé myšlienky ako napríklad, že ak nechce byť človek obeťou účelovej propagandy z jednej alebo druhej strany, je potrebné používať vlastné oči, uši a robiť si vlastný názor na daný problém. Čierno-biele pozeranie na ukrajinsko-ruský konflikt znamená, že to nevedie k jeho praktickému riešeniu. Tragédiou je, že aj európski diplomati sa stali najväčšími zástancami vojny.

Treba si nutne položiť otázku, komu až tak prekáža iný ako oficiálny názor, že ho promptne stiahne z obehu? Kritické ohlasy na tento bezprecedentný jav vedenia TA3 a zároveň ponuka stiahnutej relácie sa objavili na FB (https://www.facebook.com/ChmelarEduard/posts/pfbid02v1FXYn5D9zqAGVVPcpL6ViHafWZqTMuPTBKSS6Y5v2yCo4GJvhpXTh171RMMGNGKl), ale aj v jednom denníku (https://www.extraplus.sk/clanok/cenzura-v-ta3-vymazali-vlastnu-relaciu-pre-nepohodlne-nazory-hosta-na-ukrajinu?fbclid=IwAR1B9Z4q8HR4LsStg576iHlEptqW94YrRrjpNTV-ugolBn2puf11hiA1Og0).

Každý triezvo zmýšľajúci človek si musí vytvoriť vlastný úsudok na túto trápnu, ale zároveň veľmi vážnu situáciu.

Pretlak politických obmedzencov v Európe je stále vysoký

18.03.2024

Britský denník The Telegraph napísal, že Emmanuel Macron od začiatku ukrajinského konfliktu navrhoval Moskvu „neponižovať“ a udržiavať s ňou diplomatické styky. Teraz sa však vyhráža vyslaním vojakov na Ukrajinu, čím podnecuje eskaláciu konfliktu. Lotyšský prezident Edgars Rinkevičs nechcel zaostať za poslednými militantnými úvahami úbožiaka Emmanuela Macrona a ako [...]

Niektorým Američanom to už dochádza

15.02.2024

Prezident Biden a jeho tím sľúbili, že ukončia vojny Spojených štátov a medzinárodné záväzky krajiny nebudú protirečiť potrebám verejnosti. Dnes je táto vízia v troskách. Spojené štáty sú aktuálne ponorené tak do vojnového konfliktu na Ukrajine aj na Strednom východe. Medzitým sa vzťahy s Čínou a Ruskom tak výrazne zhoršili, že vzbudili reálne vyhliadky na prvý [...]

Ako je to vlastne s odstrihnutím sa od ruskej ropy a plynu?

05.02.2024

Nedomyslené politické vyhlásenia o potrebe úplného odstrihnutia sa od ruskej ropy a plynu čoraz viac narážajú na krutú každodennú ekonomickú realitu. Exkluzívne údaje CREA (Centrum pre výskum energie a čistého ovzdušia) odhadujú, že počas prvých 12 mesiacov zákazu ruskej ropy od decembra 2022 pochádzali z ruskej ropy ropné produkty dovezené Spojeným kráľovstvom v [...]

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 07:16

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

anketa, kandidáti na prezidenta 2024

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo 8 z 10 kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

anketa kandidati-kolaz

Veľká prezidentská anketa: Aké majú plány so Slovenskom a čo odkazujú mladým? Kandidáti odpovedali aj na to, kde budú bývať alebo či využijú vládny špeciál súkromne

19.03.2024 06:00

Kandidáti pre Pravdu opísali svoju víziu, predstavu o tom, aký má byť prezident a odpovedali na 19 kľúčových hodnotových otázok.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 40
Celková čítanosť: 102203x
Priemerná čítanosť článkov: 2555x

Autor blogu

Kategórie