Založ si blog

Prečo je potrebné zúčastniť sa na Referende o predčasných voľbách?

Zajtrajšie referendum o predčasných voľbách je jedinečná príležitosť vyjadriť svoj spontánny názor na aktuálnu situáciu v spoločnosti a zároveň:
• Dáme najavo dnešným aj budúcim politikom, že v nasledujúcich rokoch nemienime slepo trpieť už nič také ako neobmedzene praktizovanú mečiarovskú neokrôchanosť, dzurindovsko-miklošovskú aroganciu, ficovskú nedotknuteľnosť, ani matovičovsko-hegerovsko-sulikovsko-kollarovskú neschopnosť.

• Pôjde hlavne o vyjadrenie občianskeho postoja, že máme záujem podieľať sa na ďalšom zmysluplnom smerovaní spoločnosti.

• Pripomenieme si odkaz novembra 1989 o potrebe väčšej osobnej angažovanosti v záujme posilnenia občianskej spoločnosti a pri správe veci verejných.

Nie ideál, ale žiadna katastrofa

16.04.2024

Aprílová aukcia dlhopisov slovenskej vlády dopadla relatívne úspešne. Od medzinárodných investorov si požičala celkom 681,5 miliónov eur. Pritom celkový dopyt investorov bol ešte o viac ako 500 miliónov eur vyšší. Značný záujem o slovenské dlhopisy je spôsobený aj jedným z najvyšších výnosov v eurozóne. Výnos na slovenskom vládnom dlhopise s desaťročnou [...]

Nechali sa tajné služby zneužiť eurohujermi?

06.04.2024

Značne nekompetentná ekonomická aj bezpečnostná politika predstaviteľov EÚ vyústila až do obáv o výsledky letných volieb do Európskeho parlamentu. Vysokí predstavitelia EÚ, niektorých štátov a média zašli v panike až tak ďaleko, že pustili do éteru obvinenie Ruska zo šírenia dezinformácií a platenia politikov v Európe s cieľom ovplyvniť výsledky týchto volieb. [...]

Hľadanie pravdy je šancou nájsť mier

04.04.2024

Zatiaľ len sporadicky, a to takmer výlučne na stránkach alternatívnych médií, sa dá prečítať úvaha o tom, ako sa mainstreamové spravodajstvo o dôležitých politických záležitostiach často dostáva až do účelovej propagandy. Nemecký politický veterán Oskar Lafontaine aplikuje orwellovskú myšlienku o častých snahách politikov a médií presviedčať verejnosť o tom, [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 44
Celková čítanosť: 109495x
Priemerná čítanosť článkov: 2489x

Autor blogu

Kategórie