Založ si blog

Nechali sa tajné služby zneužiť eurohujermi?

Značne nekompetentná ekonomická aj bezpečnostná politika predstaviteľov EÚ vyústila až do obáv o výsledky letných volieb do Európskeho parlamentu. Vysokí predstavitelia EÚ, niektorých štátov a média zašli v panike až tak ďaleko, že pustili do éteru obvinenie Ruska zo šírenia dezinformácií a platenia politikov v Európe s cieľom ovplyvniť výsledky týchto volieb.

Korunu tejto panike nasadili tajné služby niektorých európskych štátov, ktoré za záhadných okolnosti a bez rukolapnejších dôkazov „rozkryli proruské siete“. Výsledkom tejto bombasticky propagovanej akcie je pridanie dvoch fyzických osôb a jednej právnickej osoby na sankčný zoznam a zaistenie ich majetku. Celú túto frašku nemožno chápať inač, ako aktívne zapojenie sa tajných služieb niektorých štátov do predvolebného boja do Európskeho parlamentu.

Je nepochopiteľné, že po tak významnej „nepriateľskej“ akcii voči šíreniu ruského vplyvu a podkopávaniu bezpečnosti v celej Európe neboli verejnosti kontrarozviedkami poskytnuté takmer žiadne jednoznačné dôkazy a nikto nebol zatknutý za prijímanie úplatkov. Zaujímavé tiež je, že akcia bola namierená na médium a politikov, ktorí kritizujú EÚ za jej mnohé nekompetentné kroky a zastavajú skôr konzervatívne postoje. Zablokovaný web Voice of Europe bol doteraz skôr neznámy, až nevýznamný.

Celý ten humbuk zapadá do stratégie „mozgov“ EÚ pri zavádzaní a implementácii nových pravidiel upravujúcich pôsobenie médií, digitálnych služieb, umelej inteligencie a politickej reklamy krátko pred voľbami do Európskeho parlamentu. Vraj ich hlavným cieľom je „chrániť“ základné práva európskych občanov.

Aspoň trochu uvažujúci človek si urobí z toho neprimeraného aktivizmu eurohujerov vlastný názor. Úplne cez čiaru je však nie celkom profesionálne konanie tajných služieb a možno aj ich zneužitie v celej tejto akcii.

Ódor sa vyžaloval pre The Guardian

02.05.2024

Predvolebné slogany slovenskej opozície pred eurovoľbami obsahujú v britskom denníku (https://www.theguardian.com/world/2024/may/02/slovakia-opposition-hopes-european-vote-will-put-brakes-on-populist-pm-robert-fico) pseudoobavy, že Slovensko kráča cestou preč od právneho štátu, že útočí na „slobodné“ média a mimovládne organizácie, ale aj že zaujíma priateľskejší [...]

Nie ideál, ale žiadna katastrofa

16.04.2024

Aprílová aukcia dlhopisov slovenskej vlády dopadla relatívne úspešne. Od medzinárodných investorov si požičala celkom 681,5 miliónov eur. Pritom celkový dopyt investorov bol ešte o viac ako 500 miliónov eur vyšší. Značný záujem o slovenské dlhopisy je spôsobený aj jedným z najvyšších výnosov v eurozóne. Výnos na slovenskom vládnom dlhopise s desaťročnou [...]

Hľadanie pravdy je šancou nájsť mier

04.04.2024

Zatiaľ len sporadicky, a to takmer výlučne na stránkach alternatívnych médií, sa dá prečítať úvaha o tom, ako sa mainstreamové spravodajstvo o dôležitých politických záležitostiach často dostáva až do účelovej propagandy. Nemecký politický veterán Oskar Lafontaine aplikuje orwellovskú myšlienku o častých snahách politikov a médií presviedčať verejnosť o tom, [...]

Handlová, atentátnik, streľba, Fico

Parlament zmĺkol, zakázali návštevy. Paralyzovaný môže byť až do júna, pripustil Žiga. Fica označil za kamaráta

16.05.2024 08:00

Žiga si vie predstaviť, že sa body programu z aktuálnej schôdze presunú na jún.

SR Handlová vláda výjazdové rokovanie streľba Fico TNX

Smerujeme po atentáte na Fica k občianskej vojne? Ovplyvniť to môže aj on sám

16.05.2024 06:05

Atentátnik, napriek slovám na uniknutom videu z polície, liberál rozhodne nie je.

Robert Fico, Robert Kaliňák

Atentát na Fica: Je to útok, ktorý zmení Slovensko. Kaliňák bol zlomený, koalícia chce pokoj, no ukazuje na vinníkov

16.05.2024 06:00

Fico bol krátko po jedenástej po operácii a v stabilizovanom stave. Koalícia hovorila o mieri a vyzývala na pokoj, no paradoxne ako prvá ukazovala na vinníkov.

APTOPIX Russia Ukraine War Kharkiv Attacks

List z Charkova: Na balkóne mám ideálne miesto pre guľomet

16.05.2024 06:00

Boje na predmestiach pokračujú neustále, je ich počuť, aspoň v našej štvrti Saltovka. Ako vravievame: búchajú.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 45
Celková čítanosť: 112617x
Priemerná čítanosť článkov: 2503x

Autor blogu

Kategórie