Založ si blog

Amikom akosi nejde karta

V súvislosti s teroristickým útokom na koncertné centrum na okraji Moskvy sa vynárajú voči USA podľa niektorých analytikov určité priťažujúce okolnosti, ako napr.:
• Podivne obecné americké varovanie pred teroristickými útokmi v Rusku.
• Bleskové dementi predstaviteľov Spojených štátov, že Ukrajina v tom teroristickom útoku nemá prsty a za útočníkov označili radikálov z IS.
• Zdá sa, akoby tu akciu mali pod palcom Amici sami a Ukrajincov do nej nezapojili.
• Ruskí moslimovia, žijúci vo vnútrozemí, s ruským režimom žiadne veľké problémy nemajú. Skôr naopak, konzervatívne smerovanie ruskej spoločnosti im vyhovuje viac než liberalistický Západ.
• Islamisti zvyčajne nepáchajú teroristické útoky počas moslimského posvätného mesiaca ramadán.
• Islamský štát aj Ukrajina majú zrejme rovnakého sponzora – Spojené štáty.
• Zverstvo pri Moskve môže byť len ohnivkom v celej sérii pokusov tých, ktorí od roku 2014 bojujú proti Rusku prostredníctvom neonacistického kyjevského režimu.

Propaganda musí mať aj reálny základ, ale tá americká ho v poslednom období evidentne nemá. Američania strácajú iniciatívu na viacerých frontoch a čoraz viac sa zamotávajú do vlastných klamstiev.

Ódor sa vyžaloval pre The Guardian

02.05.2024

Predvolebné slogany slovenskej opozície pred eurovoľbami obsahujú v britskom denníku (https://www.theguardian.com/world/2024/may/02/slovakia-opposition-hopes-european-vote-will-put-brakes-on-populist-pm-robert-fico) pseudoobavy, že Slovensko kráča cestou preč od právneho štátu, že útočí na „slobodné“ média a mimovládne organizácie, ale aj že zaujíma priateľskejší [...]

Nie ideál, ale žiadna katastrofa

16.04.2024

Aprílová aukcia dlhopisov slovenskej vlády dopadla relatívne úspešne. Od medzinárodných investorov si požičala celkom 681,5 miliónov eur. Pritom celkový dopyt investorov bol ešte o viac ako 500 miliónov eur vyšší. Značný záujem o slovenské dlhopisy je spôsobený aj jedným z najvyšších výnosov v eurozóne. Výnos na slovenskom vládnom dlhopise s desaťročnou [...]

Nechali sa tajné služby zneužiť eurohujermi?

06.04.2024

Značne nekompetentná ekonomická aj bezpečnostná politika predstaviteľov EÚ vyústila až do obáv o výsledky letných volieb do Európskeho parlamentu. Vysokí predstavitelia EÚ, niektorých štátov a média zašli v panike až tak ďaleko, že pustili do éteru obvinenie Ruska zo šírenia dezinformácií a platenia politikov v Európe s cieľom ovplyvniť výsledky týchto volieb. [...]

plenkovič

Chorvátsku bude vládnuť aj krajná pravica. Plenkovič sa dohodol s Penavom

08.05.2024 20:40

Hnutie za vlasť povedie ministerstvo poľnohospodárstva a aj nové ministerstvo demografie.

petr pavel

Rusko rozpútalo rovnako ničivú vojnu, akou bola druhá svetová, uviedol Pavel a citoval Havla

08.05.2024 19:43

Vojnu na Ukrajine označil český prezident za ťažkú skúšku nielen pre Európu.

Peter Pellegrini

Pellegrini: Stojíme pred zásadnou výzvou zabezpečiť mier na Ukrajine i v Európe

08.05.2024 18:54

Európski politici vrátane tých slovenských stoja pred zásadnou výzvou, a to zabezpečiť mier na Ukrajine a tým aj v Európe, uviedol Pellegrini.

Zelenskyj

Prelamuje Zelenskyj ľady? Orbána pozval na mierový summit

08.05.2024 18:30

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa telefonicky porozprával s maďarským premiérom Viktorom Orbánom.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 45
Celková čítanosť: 112144x
Priemerná čítanosť článkov: 2492x

Autor blogu

Kategórie