Založ si blog

Podivní progresivisticko-extremistickí aktivisti Bilčík a Wiezik

V rozprave Európskeho parlamentu v polovici mája 2024 o rozklade právneho štátu, RTVS a slobode médií na Slovensku (https://www.youtube.com/watch?v=bM_IXOB0FsU) sa predviedli hlavne progresivisticko extremistickí páni Bilčík a Wiezik, ktorí vyplakávali, ako je na Slovensku ohrozovaná spravodlivosť. Wiezik hlúpo a účelovo zavádzal, že kroky vlády R. Fica rozvracajú právny štát na Slovensku s takou intenzitou, že si treba klásť otázku, kedy vyhlási Slovensko z EÚ a dá ho do rúk Putina a Ruska. Na takú úvahu sa nedá reagovať inač, len že je chorá.

Ktovie, či si títo páni ešte aj dnes pamätajú na to, čo tliachali na pôde Europarlamentu pred niekoľkými týždňami. Akúkoľvek sebareflexiu pri týchto típkoch je len ťažko očakávať, oni si hudú a budú ďalej húsť len to svoje. Určite prepočuli rozhodnutie Ústavného súdu SR k novele Trestného zákona, ktorý skonštatoval, že po vlastnom prieskume v návrhoch označených vád legislatívneho procesu ústavný súd nezistil, že by namietané nedostatky dosahovali ústavnoprávnu intenzitu takého charakteru, ktorá by znamenala ústavne nesúladný zásah zákonodarcu do ústavných práv alebo princípov.

Predpokladám, že minimálne pán podpredseda bývalého Europarlamentu vyvinie mimoriadne úsilie, aby aj svojich nových európskych kolegov čo najskôr vyviedol z omylu, že bludy o rozvracaní právneho štátu na Slovensku, ktoré im nedávno vtĺkali jeho kolegovia do hláv, sú len jeho ničím nepodložené choromyseľné výplody.

V normálnej spoločnosti by človek od takýchto ľudí, po takomto fiasku, očakával ospravedlnenie, avšak v progresivisticko-extremistickom spoločenstve sa toto nenosí. Oni vyfabrikujú nové bludy, s ktorými budú opäť zamestnávať nielen domácu, ale aj zahraničnú, hlavne im naklonenú spoločnosť.

Z ekonomického experta je už len politický tajtrlík

26.07.2024

Prerušenie dodávok ropy ruskej spoločnosti Lukoil na Slovensko komentovali na tlačovej konferencii PS významní energetickí „experti“ Martin Hojsík a Tomáš Valášek. Ich vystúpenie sa nieslo v duchu hlúpych dávnejších čaputovsko-hegerovských vyziev na odstrihnutie sa od ruských energetických zdrojov. Na to, že sú títo ideologickí tlčhubovia pri kritike zastavenia [...]

Pod lampou najväčšia tma?

31.05.2024

Nikto nestelesňuje elitársku povahu EÚ lepšie ako úradujúca predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová. Jej rozhodnutie z apríla 2021, že sama podpíše dohodu v hodnote 35 miliárd eur na nákup 1,8 miliardy dávok vakcíny BioNTech/Pfizer, je názorným príkladom svojvôle a nedostatku zodpovednosti vysokého politika aj celého systému Európskej únie. Podľa jednej [...]

Ódor sa vyžaloval pre The Guardian

02.05.2024

Predvolebné slogany slovenskej opozície pred eurovoľbami obsahujú v britskom denníku (https://www.theguardian.com/world/2024/may/02/slovakia-opposition-hopes-european-vote-will-put-brakes-on-populist-pm-robert-fico) pseudoobavy, že Slovensko kráča cestou preč od právneho štátu, že útočí na „slobodné“ média a mimovládne organizácie, ale aj že zaujíma priateľskejší [...]

krizovatka-d1-d4

Diaľnica D1 v smere z Trnavy do Bratislavy je do obeda uzavretá

27.07.2024 07:04

Diaľnica D1 v úseku od 27. do 12,5. kilometra v smere z Trnavy do Bratislavy je do 12.00 h úplne uzavretá.

Russia Military

Škandál v Rusku: Putinov hrdina sedí za mrežami. Generál zamieňal hovädzie mäso za bravčové a kuracie

27.07.2024 06:25

Vladimir Putin za logistickú operáciu v Sýrii vyznamenal Dmitrija Bulgakova, teraz tento generál spoznáva pobyt vo vyšetrovacej väzbe.

Credit Suisse, UBS

Švajčiarske mesto Vernier zakázalo bilbordy, Zürich a Bern ho chcú nasledovať

27.07.2024 06:12

Nenápadné švajčiarske mesto Vernier s 38 000 obyvateľmi sa stalo prvou švajčiarskou obcou, ktorá vo svojich uliciach zakázala komerčnú reklamu.

Bomburáčik, Horehronie

Neviete kam na výlet? Horehronie ponúka letné hity. Zbojnícka strela, Bomburáčik či rodný dom slávnej slovenskej spisovateľky

27.07.2024 06:00

Kraj bohatý nielen na krásnu prírodu, ale aj rôzne atrakcie, ponúka tiež hviezdne divadlo pod Chramošským viaduktom s romantickým piknikom pod rúškom noci.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 48
Celková čítanosť: 123521x
Priemerná čítanosť článkov: 2573x

Autor blogu

Kategórie