Založ si blog

Z ekonomického experta je už len politický tajtrlík

Prerušenie dodávok ropy ruskej spoločnosti Lukoil na Slovensko komentovali na tlačovej konferencii PS významní energetickí „experti“ Martin Hojsík a Tomáš Valášek. Ich vystúpenie sa nieslo v duchu hlúpych dávnejších čaputovsko-hegerovských vyziev na odstrihnutie sa od ruských energetických zdrojov. Na to, že sú títo ideologickí tlčhubovia pri kritike zastavenia dodávok ropy úplne mimo, upozornil aj bývalý minister hospodárstva a energetický analytik Karel Hirman.

V pozadí a bez vyjadrenia k tomu závažnému problému zostal novozvolený podpredseda Výboru pre hospodárske a menové veci v EP Ľudovít Ódor, hlavný ekonomický expert progresívcov. Z celkom uznávaného ekonomického experta sa zrazu stal praobyčajný politický tajtrlík, ktorý poslušne sklopil uši a zaradil sa medzi ideologických pritakávačov vytvorenej mocenskej väčšiny v Europarlamente, ktorá už v minulosti preukázala a aj teraz potvrdzuje slabý zmysel pre realitu. Žeby sa ešte len zorientovával?

Niektorí nezávislí ekonómovia nahlas hovoria, že mnohí vplyvní európski politici pôsobia v tom duchu, že stotožňujú americké záujmy so záujmami európskymi, čo je zásadný omyl (viac napr. na https://www.youtube.com/watch?v=MqYFixgOgnY). Ekonomické giganty Amerika a Čína hľadajú účinné nástroje, ako svoje ekonomiky posilniť, a to bez ohľadu na koho úkor to bude. Každodenná realita prináša mnoho príkladov, ako Európa ekonomicky prehráva nielen s USA, ale aj s Čínou. Naši progresívci však podporili na čele Európskej komisie neschopnú Ursulu von der Leyenovú, ktorá bola hlavnou predstaviteľkou vazalstva Európy voči USA už v jej predchádzajúcom funkčnom období.

Pritakávača Ódora vraj Leyenová upútala formálne najlepším programom. Čo tam po tom, že jej dielom sú značné zmätky v mnohých európskych politikách z predchádzajúceho funkčného obdobia a ťahá za sebou aj súdne potvrdenú netransparentnosť pri obstarávaní vakcín proti vírusu Covid-19. Ona opäť oblbuje zvyšovaním konkurencieschopnosti EÚ aj ochranou princípov právneho štátu. Biznis je však biznis a za „obdiv“ k pomerne neschopnej Ursule boli progresivisti odmenení stoličkami podpredsedu EP a dvoma stoličkami podpredsedov výborov. Ódor sa poslušne zaradil, rezignoval na povesť ekonomického experta a začal si užívať rolu politického tajtrlíka.

Média sa opäť predviedli

31.08.2024

V závere augusta 2024 sa uskutočnili dve významné medzinárodné podujatia, ktoré sa ale stretli s výrazne rozdielnou pozornosťou médií hlavného prúdu. Kým VI. medzinárodné fórum BRICS v Moskve (27. – 28. 8 2024) zostalo takmer v mediálnej ilegalite, tak medzinárodná bezpečnostná konferencia Globsec v Prahe (30. 8. – 1. 9. 2024) sa tešila výraznému záujmu médií. [...]

Podivní progresivisticko-extremistickí aktivisti Bilčík a Wiezik

09.07.2024

V rozprave Európskeho parlamentu v polovici mája 2024 o rozklade právneho štátu, RTVS a slobode médií na Slovensku (https://www.youtube.com/watch?v=bM_IXOB0FsU) sa predviedli hlavne progresivisticko extremistickí páni Bilčík a Wiezik, ktorí vyplakávali, ako je na Slovensku ohrozovaná spravodlivosť. Wiezik hlúpo a účelovo zavádzal, že kroky vlády R. Fica rozvracajú právny [...]

Pod lampou najväčšia tma?

31.05.2024

Nikto nestelesňuje elitársku povahu EÚ lepšie ako úradujúca predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová. Jej rozhodnutie z apríla 2021, že sama podpíše dohodu v hodnote 35 miliárd eur na nákup 1,8 miliardy dávok vakcíny BioNTech/Pfizer, je názorným príkladom svojvôle a nedostatku zodpovednosti vysokého politika aj celého systému Európskej únie. Podľa jednej [...]

most, Čadca

Nebezpečná voda sa valila aj Čadcou. Živel tam ohrozoval mosty, firmy aj rodinné domy

16.09.2024 21:00

Podobné povodne boli v metropole Kysúc zaznamenané v roku 1997, no viacerí miestni tvrdia, že ani vtedy živel nespôsobil také škody, ako teraz.

Devínska Nová Ves, Povodeň, Bratislava

Zničené budovy, cesty aj polia. Koľko budú stáť opravy? Slovensko čaká, kým odznie povodňová vlna

16.09.2024 20:00

Najhoršie sú na tom okresy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK), ktorý bude zatiaľ potrebovať na opravy takmer tri milióny eur. Trnavský kraj odhaduje škody na niekoľko desiatok tisíc eur.

Europarlament / Europoslanci /

Leyenová predstaví zloženie eurokomisie. V europarlamente si pripomenuli vyčíňanie povodní

16.09.2024 19:57

Europoslanci sa spolu s predstaviteľmi eurokomisie zúčastnia na kľúčovej rozprave o pripravenosti EÚ konať v prípade prírodných katastrof.

Rusko Iževsk škola streľba

Študent v Čeľabinsku zaútočil kladivom na spolužiakov a učiteľov, štyroch zranil

16.09.2024 18:07

Putin označuje takéto incidenty za importované zo Spojených štátov a vinu pripisuje globalizácii.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 49
Celková čítanosť: 129287x
Priemerná čítanosť článkov: 2639x

Autor blogu

Kategórie