Založ si blog

Z ekonomického experta je už len politický tajtrlík

Prerušenie dodávok ropy ruskej spoločnosti Lukoil na Slovensko komentovali na tlačovej konferencii PS významní energetickí „experti“ Martin Hojsík a Tomáš Valášek. Ich vystúpenie sa nieslo v duchu hlúpych dávnejších čaputovsko-hegerovských vyziev na odstrihnutie sa od ruských energetických zdrojov. Na to, že sú títo ideologickí tlčhubovia pri kritike zastavenia dodávok ropy úplne mimo, upozornil aj bývalý minister hospodárstva a energetický analytik Karel Hirman.

V pozadí a bez vyjadrenia k tomu závažnému problému zostal novozvolený podpredseda Výboru pre hospodárske a menové veci v EP Ľudovít Ódor, hlavný ekonomický expert progresívcov. Z celkom uznávaného ekonomického experta sa zrazu stal praobyčajný politický tajtrlík, ktorý poslušne sklopil uši a zaradil sa medzi ideologických pritakávačov vytvorenej mocenskej väčšiny v Europarlamente, ktorá už v minulosti preukázala a aj teraz potvrdzuje slabý zmysel pre realitu. Žeby sa ešte len zorientovával?

Niektorí nezávislí ekonómovia nahlas hovoria, že mnohí vplyvní európski politici pôsobia v tom duchu, že stotožňujú americké záujmy so záujmami európskymi, čo je zásadný omyl (viac napr. na https://www.youtube.com/watch?v=MqYFixgOgnY). Ekonomické giganty Amerika a Čína hľadajú účinné nástroje, ako svoje ekonomiky posilniť, a to bez ohľadu na koho úkor to bude. Každodenná realita prináša mnoho príkladov, ako Európa ekonomicky prehráva nielen s USA, ale aj s Čínou. Naši progresívci však podporili na čele Európskej komisie neschopnú Ursulu von der Leyenovú, ktorá bola hlavnou predstaviteľkou vazalstva Európy voči USA už v jej predchádzajúcom funkčnom období.

Pritakávača Ódora vraj Leyenová upútala formálne najlepším programom. Čo tam po tom, že jej dielom sú značné zmätky v mnohých európskych politikách z predchádzajúceho funkčného obdobia a ťahá za sebou aj súdne potvrdenú netransparentnosť pri obstarávaní vakcín proti vírusu Covid-19. Ona opäť oblbuje zvyšovaním konkurencieschopnosti EÚ aj ochranou princípov právneho štátu. Biznis je však biznis a za „obdiv“ k pomerne neschopnej Ursule boli progresivisti odmenení stoličkami podpredsedu EP a dvoma stoličkami podpredsedov výborov. Ódor sa poslušne zaradil, rezignoval na povesť ekonomického experta a začal si užívať rolu politického tajtrlíka.

Média sa opäť predviedli

31.08.2024

V závere augusta 2024 sa uskutočnili dve významné medzinárodné podujatia, ktoré sa ale stretli s výrazne rozdielnou pozornosťou médií hlavného prúdu. Kým VI. medzinárodné fórum BRICS v Moskve (27. – 28. 8 2024) zostalo takmer v mediálnej ilegalite, tak medzinárodná bezpečnostná konferencia Globsec v Prahe (30. 8. – 1. 9. 2024) sa tešila výraznému záujmu médií. [...]

Podivní progresivisticko-extremistickí aktivisti Bilčík a Wiezik

09.07.2024

V rozprave Európskeho parlamentu v polovici mája 2024 o rozklade právneho štátu, RTVS a slobode médií na Slovensku (https://www.youtube.com/watch?v=bM_IXOB0FsU) sa predviedli hlavne progresivisticko extremistickí páni Bilčík a Wiezik, ktorí vyplakávali, ako je na Slovensku ohrozovaná spravodlivosť. Wiezik hlúpo a účelovo zavádzal, že kroky vlády R. Fica rozvracajú právny [...]

Pod lampou najväčšia tma?

31.05.2024

Nikto nestelesňuje elitársku povahu EÚ lepšie ako úradujúca predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová. Jej rozhodnutie z apríla 2021, že sama podpíše dohodu v hodnote 35 miliárd eur na nákup 1,8 miliardy dávok vakcíny BioNTech/Pfizer, je názorným príkladom svojvôle a nedostatku zodpovednosti vysokého politika aj celého systému Európskej únie. Podľa jednej [...]

Erdogan

Erdogan vyzval na vytvorenie moslimskej aliancie proti Izraelu

07.09.2024 22:35

Turecký prezident vyhlásením reagoval na smrť aktivistky s tureckým a americkým občianstvom, ktorú zabila izraelská armáda počas protestu.

letisko, vide, schwechat

Muž chcel prepašovať cez rakúske letisko kokaín v opierke invalidného vozíka. Odhalili ho policajné psy

07.09.2024 21:50

Muž vzbudil u polície podozrenie. Tá následne odhalila 14 kilogramov kokaínu v hodnote približne 1,5 milióna eur.

Michel Barnier

Vo Francúzsku vyšli do ulíc tisícky demonštrantov. Nesúhlasia s vymenovaním Barniera za premiéra

07.09.2024 20:26

Na protesty proti Macronovi ešte pred Barnierovým vymenovaním vyzvala ľavica, ktorá síce vyhrala voľby, ale nedostala šancu zostaviť vládu.

nehoda, kúty, hasiči

Mladík šoféroval bez vodičáku, s autom skončil v rieke. So spolujazdcami utrpeli vážne zranenia

07.09.2024 19:29

Po náraze sa auto prevrátilo na strechu. Najmladší účastník nehody mal iba 11 rokov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 49
Celková čítanosť: 128900x
Priemerná čítanosť článkov: 2631x

Autor blogu

Kategórie