Klobúk dole, pán Bielik

1. júna 2023, mikic, Nezaradené

Témou stredajšej (31.5.2023) relácie TA3 Téma dňa (https://www.ta3.com/relacia/28912/hybridna-vojna-v-slovenskej-politike) bola hybridná vojna v slovenskej politike. Príjemným prekvapením bol výber pozvaných diskutérov, ktorý sľuboval a aj priniesol výmenu aj protirečivých názorov na aktuálne otázky dneška. Divák videl a počul vcelku kultivovanú diskusiu a fakty o rôznych diskutabilných otázkach a na základe toho si mohol vytvoriť vlastný názor. Jedine kultivovaná výmena názorov na problematické otázky je cesta ku znižovaniu šírenia dezinformácií.

Slúži ku cti TA3, ktorej sa ušlo v posledných týždňoch nemalo kritiky za účelové a jednostranné moderovanie diskusných relácií, že sa občas snaží byť aj reálne mienkotvorná. Moju poklonu si v danom prípade zaslúži moderátor pán Bielik, ktorý prejavil odvahu ísť proti súčasnému mainstreamovému prúdu, a podujal sa dať v diskusii priestor aj väčšinou médií ignorovanému opozičnému politikovi.

Pevne dúfam, že pán Bielik po včerajšku neskončí podobne ako jeho odvážna, ale už bývala kolegyňa pani Žitná. Bol by som zároveň nesmierne potešený, keby sa odvahou uvedených moderátorov inšpirovali aj aspoň nejakí moderátori verejnoprávnej RTVS, lebo zdá sa, že objektivita asi nie je ani tak vecou samotného média, ale predovšetkým vecou profesionality a odvahy novinára.