Kto mocný „udrel“ na TA3?

7. februára 2023, mikic, Nezaradené

Myšlienka, že cesta k mieru na Ukrajine nevedie cez zbrane, ale cez diplomaciu je už neprijateľná ani pre súkromnú spravodajskú televíziu. Uvedená myšlienka zaznela v rozhovore s americkým ekonómom Jeffrey David Sachsom v relácii TA3 Tak takto v premiére 6.2.2023, lenže večernej reprízy sa už nedočkala. O dôvodoch novodobej cenzúry sa môžeme len domnievať, ale jedným z dôvodov môže byť aj ten, že zmienený pán patrí na ukrajinskú čiernu listinu mien ľudí, ktorí údajne podporujú proruskú propagandu.

V danom rozhovore zazneli aj ďalšie zaujímavé myšlienky ako napríklad, že ak nechce byť človek obeťou účelovej propagandy z jednej alebo druhej strany, je potrebné používať vlastné oči, uši a robiť si vlastný názor na daný problém. Čierno-biele pozeranie na ukrajinsko-ruský konflikt znamená, že to nevedie k jeho praktickému riešeniu. Tragédiou je, že aj európski diplomati sa stali najväčšími zástancami vojny.

Treba si nutne položiť otázku, komu až tak prekáža iný ako oficiálny názor, že ho promptne stiahne z obehu? Kritické ohlasy na tento bezprecedentný jav vedenia TA3 a zároveň ponuka stiahnutej relácie sa objavili na FB (https://www.facebook.com/ChmelarEduard/posts/pfbid02v1FXYn5D9zqAGVVPcpL6ViHafWZqTMuPTBKSS6Y5v2yCo4GJvhpXTh171RMMGNGKl), ale aj v jednom denníku (https://www.extraplus.sk/clanok/cenzura-v-ta3-vymazali-vlastnu-relaciu-pre-nepohodlne-nazory-hosta-na-ukrajinu?fbclid=IwAR1B9Z4q8HR4LsStg576iHlEptqW94YrRrjpNTV-ugolBn2puf11hiA1Og0).

Každý triezvo zmýšľajúci človek si musí vytvoriť vlastný úsudok na túto trápnu, ale zároveň veľmi vážnu situáciu.